Älsklingen :)

VÄRLDENS FINASTE TJEJ, HJÄRTAT MITT :)

 

 
Häst

Isolde har hållit sig hyftsat frisk i helgen och bara haft lite feber, bara att hoppas att det håller i sig! Både jag och Isolde är supernöjda med våra julklappar och tackar alla hemskt mycket :)

Ikväll har jag varit och ridit för första gången på riktigt på över 3 år.. Tiden går alldeles för fort! Nu hoppas jag att jag kan få fortsätta att rida även om jag förmodligen inte kommer att kunna stå upp imorgon, haha..
Hoppas även att Isolde kan hålla sig frisk i veckan och att vi får några svar på proverna snart.

Lite julkort :)

Tittar efter tomten

Hon fick en hjälm så att hon kan åka skoter med moffe :)Överlycklig över att hon fått en trehjuling :)
GOD JUL

GOD JUL TILL ER ALLA FRÅN MIG OCH ISOLDE!! :)

:(

Jaha.. Imorse tempade Isolde 36 grader just efter att hon vaknat, yes! tänkte jag... Hon fick åka på dagis för första gången på drygt en vecka. Men, nu när vi kommit hem och hon skulle sova så var vi där igen. En temp på 38,5.. Suck.. Ska hon aldrig få bli frisk?
Imorgonbitti ska jag försöka ta ett urinprov på henne också så att jag kan lämna in. Var och tog massa blodprover igår så vi får väl se om det kan visa något. Bara det inte är något allvarligt.

Hade tänkt få ha något roligt att berätta men det gick ju inte så bra. Kan ju däremot berätta att hon är jätte söt som springer runt och vill vara lucia och sjunga blinka lilla stjärna. :)

.Bjuder på en bild från i somras på Isolde.

Sjuksjuk...

Nu har jag varit dålig på att skriva igen. Isolde har nu haft feber i en vecka, det blev först bättre en dag men sen kom febern tillbaka. Hon har hela hösten haft 38-38,5 graders feber i omgångar. Det kommer och går och det är inte så att hon är förkyld och har feber utan bara feber. Jobbigt :(
Läste lite på doktorn.com och bestämde mig bara ännu mer för att jag ska ringa bvc imorgon och verkligen gnälla. Var på vc i fredags men dom kollade bara öron och hals och såg ingenting.
Hon hade ju även feberkramper natten sön-mån förra veckan :(

Behandling vid feber
Om man mår mycket dåligt kan man ta febernedsättande läkemedel som finns på apoteket. Är orsaken till febern en bakterieinfektion finns olika läkemedel som antibiotika att tillgå.

Sök vård
Oftast går febern över av sig själv, men följande varningssignaler finns:
• långvarig feber som inte går över efter fyra, fem dagar
• feber som inte ger med sig bör utredas - kan vara symtom på en allvarlig sjukdom
• febern som först går ner och sedan börjar stiga igen
• feber och samtidigt har svårt att svälja, andas eller blir stel i nacken - sök hjälp direkt
• feberkramp hos barn för första gången ska alltid undersökas av läkare

Tecken på feberkramp hos barn
Små barn som får hög feber kan råka ut för feberkramp. Det innebär att barnet förlorar medvetandet, blir stel i kroppen, kan bli blå runt munnen och får ryckningar i armar och ben. Vid feberkramp hos barn bör närmaste barnakutmottagning kontaktas.

Goda råd
• Vid feber bör man vara hemma från arbetet eller skolan för att låta kroppen vila
• Man ska aldrig träna eller idrotta när man har feber
• Viktigt är att dricka lite extra eftersom man förlorar mycket vätska när man svettas
• Sovrummet får gärna vara svalt, men inte kallt

 


Sjuklingen

Sitter i soffan med en sjuk Isolde liggandes bredvid mig. Hon ligger och tittar på barnprogram. Hon hade 40,1 graders feber igårkväll. Fick alvedon och somnade 18.30 sen så vaknade hon i natt vid 02.30 och hade som nå ryckningar och bara skrek och grinade. Hon var blöt i svett och kokhet. 39,6.. Imorse när vi steg upp där vid 10 så hade hon 39.3 :(  Hon hade iallafall fått i sig en macka idag, men det är väl som allt. Lite, lite nyponsoppa.


Men det är så jobbigt när hon är sjuk, både för att man ser hur jobbigt hon har det och sen så känner jag lite panik över jobbet, det är jätte mycket och göra, och lära sig den här veckan, för det är sista veckan vi går dubbelt. Men jag hoppas att hon blir lite piggare innan dagen är slut så att vi iallafall kan fara på luciatåget imorgonbitti. Men något dagis efter det är redan uteslutet.


Nu ska jag mysa ner mig med Isolde en stund. Vink vink!Isolde hos farmor, från i somras tror jag.

RSS 2.0