28+6

Hej hej!


Ja, nu har jag inte hållit vad jag lovat och inte heller varit så duktig på att skriva, men det har varit så mycket annat så jag har inte riktigt haft tid.
Nu går jag iallfall snart in i vecka 30 och tiden bara rusar iväg, hinner inte alls vara med. Men som många säger, tiden går som mest sakta sista 4-6 veckorna, då man är tung och otymplig. Men hörrni snart är det jul och jag har varit duktig och handlat nästan alla mina julklappar färdigt! Dessutom har jag köpt en adventsljusstake som jag hoppas att jag hinner sätta upp i lägenheten före jul. Hade även tänkt ha julgran i år också.


Idag när jag duschade så följde katten med in i badrummet, så jag tänkte det att ja ja, följ med då.
När jag klev ut ur duschen så hade han hittat sitt ställe, där han tänkte fortsätta att ligga.


 Han var gansksa söt där han låg tycker jag.Jag var även i helgen och köpte en hundbädd åt min lilla vovve, han brukar inte vara så förtjust i att ligga på något mjukt, men eftersom att han har fått så mycket liggsår så han jag "tvingat" han att ligga mjukt. Har ett täcke över hela sovrummet i princip. Men när jag köpt bädden så platsade jag honom där, men det tog inte lång tid innan någon annan insåg att den var ganska skönt, då han hade gett upp.

                                                                         Igår var jag på den sista föräldraträffen, och då var även dom från unga föräldrar med, dvs bland annat J och M. Vi pratade lite och jag kom fram till att jag nog ska vara med på det ändå. Det kan ju vara roligt att träffa folk i sin egen ålder också, och i en lite mindre grupp. Så dit ska jag i afton efter jobbet. Och på tal om jobb så har jag inte riktigt tid att sitta här och skriva mer utan måste snart bege mig mot jobbet.


Här kommer iallafall bilder, tagna idag. Nu börjar det verkligen hända grejer och paniken över att hinna allt klart före bebben kommer blir bara större och större. Jag har iallafall inte hämtat ut vagnen än, så lite duktig känner jag mig.
 
                     

Vecka 29                             
Nu tänkte jag bara vara duktig och uppdatera lite kort. Idag var jag på föräldraträff "unga föräldrar" och jag måste säga att det verkar 10 ggr bättre än den vanliga föräldraträffen jag varit på, där man sitter, jag tror jag räknade ihop det till 44 par, istället för 4 som det är nu. Eller det är väl 3 par och jag, men jag räknar det som fyra par. 
Iallafall så pratade vi om försäkringskassan, föräldrapenning osv idag, och försäkringskassan var på besök. 
Det var verkligen jätte mycket att ta in och nu känner jag mig alldeless snurrig, men jag skrev iallfall upp det jag anser är viktigast att komma ihåg. Sen måste jag få berömma försäkringskassan för deras korta väntetider i telefonen. Tidigare kunde man sitta i 45min och vänta och nu behöver man inte vänta överhuvudtaget i princip. Vet inte om jag bara hade tur när jag ringde, men helt klart har det blivit bättre.

Vecka 29 i graviditeten.
 
Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen. Jag kan ju hålla med om delen att det känns som att alla organ trycks undan osv, och nu kan man verkligen se när den rör på sig. Det ser ut som att den ska komma ut genom magen. Jag ska försöka filma lite någon gång, och sen lista ut hur man lägger in en film här.Nej, nu ska jag ta och gå och lägga mig. Måste bara säga att jag hoppas verkligen att E har tid och kan följa på visningen av förlossningen. Det är bara att hålla tummarna! Nu säger jag godnatt och sov gott. Uppdaterar nog mer imorgon.
          


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0